trouwfoto
trouwfoto

Een professionele trouwfotograaf weet wanneer, waar en op welke manier je de mooiste trouwfoto's kunt maken. Een ervaren fotograaf kent de leukste en mooiste fotoshoot locaties in de buurt en weet creatief gebruik te maken van de locatie en het beschikbare licht.

Een goede trouwfotograaf houdt rekening met jullie wensen en creëert een ontspannen sfeer tijdens de fotoshoots met als resultaat trouwfoto's waarop jullie staan zoals jullie echt zijn en waar de liefde vanaf spat. Daarbij zal een ervaren fotograaf zich bijna onzichtbaar bewegen tussen jullie gasten voor spontane en ontroerende trouwfoto's waar je na de bruiloft nog lang van kunt nagenieten.

Lees hier de ervaringen van een aantal bruidsparen

Wat is voor jullie de reden om te kiezen voor een professionele trouwfotograaf, in plaats van bijvoorbeeld een neef die aardig kan fotograferen?

  • Is dat vanwege de hogere kwaliteit van de foto's ? 
  • Of is dat om het gemak van een ervaren trouwfotograaf die weet wat je op welk moment moet doen om alle gewenste trouwfoto's perfect af te leveren, ook ingeval van weinig licht of ruimte?
  • En kies je daarbij voor de zekerheid dat een professionele trouwfotograaf altijd zorgt voor een backup, ingeval de fotoapparatuur het begeeft?
  • Vinden jullie het belangrijk dat het klikt met de fotograaf, waarbij jullie en de gasten helemaal op je gemak kunt zijn?
  • Of zoek je een trouwfotograaf die vooral creatieve en unieke foto's maakt ?

En welk deel van jullie trouwbudget stel je beschikbaar voor een trouwfotograaf? Bedenk daarbij dat jullie trouwfoto's, naast de trouwring, het enige tastbare is na deze bijzondere dag waarop iedereen er op zijn mooist uitziet. Een trouwalbum zal je over 50 jaar nog met veel plezier doorbladeren en de foto's kun je ook gebruiken voor de bedankkaartjes of een mooie afdruk voor boven de bank of als cadeau voor jullie ouders.

Daarbij is voor het budget ook van belang hoeveel uur de trouwfotograaf aanwezig moet zijn. De pagina Trouwfoto tips kan je hierbij helpen. Een professionele trouwfotograaf zal ca. 150 tot 200 euro per uur rekenen, met een minimaal aantal uren van 4 of 6, afhankelijk van de populariteit van de gekozen trouwdatum.