Bruidsreportage Italie
Bruidsreportage Italie

Ik heb het geluk gehad dat ik bruiloften mocht fotograferen in Italië. Als trouwfotograaf is dit natuurlijk een wens die in vervulling gaat. Foto’s maken van een Toscaanse bruiloft, wie wil dat nu niet.

Met bruiloften in het buitenland maak je altijd wel iets mee, zo ook met de bruiloft van Elke en Matthijs.

De bruiloft was op een schitterende locatie Le Stonghe, vlak bij het stadje Fossombrone. De dag was fantastisch, misschien iets te warm, meer dan 40 graden.

Tussendoor even pootje baden in het zwembad en de schaduw opzoeken voor verkoeling. Na wat foto’s op de locatie, gingen we alvast naar het stadje Fossombrone voor de rest van de foto’s en een uitgebreide lunch.

In Fossombrone was ook de huwelijksceremonie, die geleid werd door de burgemeester van de stad. De Nederlandse eigenaar van Le Stonghe hielp met de vertaling.

Na de ceremonie gingen weer terug naar Le Stonghe, voor de taart, het diner en het feest. Op de weg terug ging het bij mij fout. Waar de TomTom de heenweg zonder problemen deed, sloeg hij op de terugweg op hol. Voor mijn gevoel moest ik rechtdoor blijven rijden, maar de TomTom zei dat ik naar links moest. Na herhaaldelijke verzoeken om links te gaan, ben ik toch overstag gegaan. Een grote fout, luister altijd naar je gevoel! Ik kwam op een landweg die steeds smaller werd. Takken komen tegen mijn auto, dus keren is geen optie. Tot overmaat van ramp zag ik voor mij een groot gat in de weg over de volle breedte. Ik kon dus geen kant op. Ik stap uit om de mogelijkheden te bekijken en blijkbaar had ik een engeltje op mijn schouder, want in het bos naast de weg liggen allemaal afgezaagde boomstammen en bossen takken. Deze kon ik in het gat neer leggen en de takken daar bovenop.

bruiloft in talie

En dus weer in de auto gestapt en er voorzichtig overheen gereden. Toen volgde probleem 2, verderop stond een auto geparkeerd zodat ik er niet langs kon. Ik bel aan bij het eerste huis, helaas word er niet open gedaan. Bij het 2e huis is een oude vrouw, zij roept haar dochter die een beetje Engels kan. Super vriendelijk, maar vraagt zich af hoe ik met de auto van die kant ben gekomen. It’s a close road, zei ze. Dat idee had ik ook al. Ik heb mijn bouwwerk laten zien en na veel ongeloof, kwam toch de lach. Ze zal wel denken, rare toerist!

De auto was van de buurman, waar ik had aangebeld, dus ik raakte al benauwd, omdat die niet open deed. De oude vrouw schreeuwt opeens ANTONIOOOOO! De deur gaat open en een wat gezette man met een witte tanktop komt naar buiten, kijkt mij chagrijnig aan en haalt de auto weg. Ik bedank ze allemaal en vervolg mijn weg. Daarna op gevoel verder gereden. Wanneer ik bij de poort van de trouwlocatie ben ik gelukkig net op tijd om de foto’s van het aansnijden van de taart te maken.

Het was al een hele bijzondere dag en met deze gebeurtenis, wordt het een dag om nooit te vergeten.

Hieronder staan de foto’s van de bruiloft van Elke en Matthijs.